Paljon erilaista toimintaa

Meillä on monenlaista toimintaa pitkin vuotta. Toiminnallamme tuemme seudun kehitysvammaisia henkilöitä esimerkiksi stipendeillä ja järjestämällä vapaa-ajan toimintaa.

Retket

Teemme vuosittain muutaman päiväretken lähiseudulle tai erilaisiin tapahtumiin. Emme tee yliyön kestäviä retkiä, jotta kaikki halukkaat voisivat osallistua.

Disko ravintola Cotossa

Tukiyhdistys järjestää diskoja yleensä kuukauden viimeisinä tiistaina Mäntsälässä ravintola Cotossa. Kesä- ja heinäkuussa diskot ovat lomalla. Tarkat päivämäärät kevät- ja syyskauden diskoilloille ilmoitetaan Ajankohtaista-sivulla.

Kesätanssit Mäntsälän suurlavalla

Yhdistyksen järjestämät kehitysvammaisten kesätanssit Mäntsälän suurlavalla ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi sadoille kehitysvammaisille kautta Etelä-Suomen. Kesätanssit on suuri tapahtuma, jossa on viime vuosina ollut 600-800 kävijää joka vuosi. Esiintyjiksi on saatu Suomen tanssilavojen suosituimpia tähtiä.

Kesätanssit järjestetään aina elokuun 1. sunnuntai. Kesätansseista voit lukea tarkemmin ajankohtaisista uutisistamme. Kerromme niistä aina myös Facebook-sivuillamme.

Stipedit peruskoulunsa päättäville oppilaille

Tukiyhdistys jakaa joka vuosi peruskoulunsa päättäville Mäntsälässä opiskeleville kehitysvammaisille nuorille stipendin.

Puurojuhla joulun aikaan

Yhdistyksen joulujuhlalla, Puurojuhlalla on pitkä perinne Mäntsälässä. Sitä on järjestetty jo yli 20 vuotta peräkkäin. Odotettuun juhlaan osallistuu joka vuosi noin 100 henkilöä.

Turvakurssi (Intti tutuksi -leiri) ja vastaavat

Kehitysvammaisten turvakurssilla harjoitellaan turvallisuuteen liittyviä taitoja, esimerkiksi tulipalon sammuttamista ja ensiaputaitoja. Kurssilla ollaan leirillä armeijan varusteissa. Kurssi on järjestetty vuosittain yhteistyössä Maanpuolustuskoulutussäätiön, Kehitysvammaisten Tukiliiton ja Etevan kanssa. Kurssi on seudun kehitysvammaisten henkilöiden suosikki.

Yhdistys on hankkinut kurssia varten makuualustoja ja -pusseja sekä erikoiskokoisia maastopukuja.

Turvakurssista on viime vuosina järjestetty kevytversioita, jolloin eräolosuhteissa ollaan retkeilty yhden yön yli tai vietetty päivä harjoitellen ruoan valmistusta eräolosuhteissa. Näin myös vaikeammin vammaiset henkilöt ovat päässeet maistamaan eräelämää.

Mäntsälän Me Itse -ryhmän tukena

Yhdistys tukee Mäntsälän Me Itse -ryhmän toimintaa. Me Itse -ryhmä on saanut joka vuosi avustuksia kokousmatkoihinsa, retkiinsä ja tarvittaessa muuhun toimintaansa. Me Itse on kehitysvammaisten omaa toimintaa. Lue lisää Mäntsälän  Me Itse -ryhmästä. Linkki avautuu uuteen ikkunaan.