Paljon erilaista toimintaa

Meillä on monenlaista toimintaa pitkin vuotta. Toiminnallamme tuemme seudun kehitysvammaisia henkilöitä esimerkiksi stipendeillä ja matka-avustuksilla.

Retket ja retkiavustukset

Teemme joka vuosi noin 4 päivän kesäretken johonkin kotimaiseen kohteeseen, usein kylpylään. Retkelle osallistuu yleensä noin 30 henkilöä. Tukiyhdistys maksaa matkat, ohjaajien kulut ja vakuutukset koko joukolle.

Viime vuosina olemme tehneet myös viikon mittaisia ulkomaanmatkoja esimerkiksi Turkkiin.

Vuosittain tuemme myös Hepolan koulun pienluokkien retkeä. Tukiyhdistys maksaa osan retken kuluista. Retket ovat suuntautuneet lähiseudun kohteisiin, esimerkiksi Korkeasaareen tai kotieläintiloille.

Kesätanssit Mäntsälän suurlavalla

Yhdistyksen järjestämät kehitysvammaisten kesätanssit Mäntsälän suurlavalla ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi sadoille kehitysvammaisille kautta Etelä-Suomen. Kesätanssit on suuri tapahtuma, jossa on viime vuosina ollut 600-800 kävijää joka vuosi. Esiintyjiksi on saatu Suomen tanssilavojen suosituimpia tähtiä.

Kesätansseista voit lukea tarkemmin ajankohtaisista uutisistamme. Kerromme niistä aina myös Facebook-sivuillamme.

Stipedit peruskoulunsa päättäville oppilaille

Tukiyhdistys jakaa joka vuosi peruskoulunsa päättäville mäntsäläläisille tai Mäntsälässä opiskeleville kehitysvammaisille nuorille stipendin.

Muistamiset senioreiden syntymäpäivinä

Tukiyhdistys muistaa vuosittain mäntsäläläisiä kehitysvammaisia heidän syntymäpäivinään, kun he täyttävät

  • 50 vuotta
  • 60 vuotta
  • 70 ja 75 vuotta
  • 80 ja 85 vuotta

Vanhin henkilö, jolle olemme lahjan saaneet viedä, on ollut 70-vuotias.

Puurojuhla joulun aikaan

Yhdistyksen joulujuhlalla, Puurojuhlalla on pitkä perinne Mäntsälässä. Sitä on järjestetty jo yli 20 vuotta peräkkäin. Odotettuun juhlaan osallistuu joka vuosi noin 100 henkilöä.

Turvakurssi (Intti tutuksi -leiri) ja vastaavat

Kehitysvammaisten turvakurssilla harjoitellaan turvallisuuteen liittyviä taitoja, esimerkiksi tulipalon sammuttamista ja ensiaputaitoja. Kurssilla ollaan leirillä armeijan varusteissa. Kurssi on järjestetty vuosittain yhteistyössä Maanpuolustuskoulutussäätiön, Kehitysvammaisten Tukiliiton ja Etevan kanssa. Kurssi on seudun kehitysvammaisten henkilöiden suosikki.

Yhdistys on hankkinut kurssia varten makuualustoja ja -pusseja sekä erikoiskokoisia maastopukuja.

Turvakurssista on viime vuosina järjestetty kevytversioita, jolloin eräolosuhteissa ollaan retkeilty yhden yön yli tai vietetty päivä harjoitellen ruoan valmistusta eräolosuhteissa. Näin myös vaikeammin vammaiset henkilöt ovat päässeet maistamaan eräelämää.

Mäntsälän Me Itse -ryhmän tukena

Yhdistys tukee Mäntsälän Me Itse -ryhmän toimintaa. Me Itse -ryhmä on saanut joka vuosi avustuksia kokousmatkoihinsa, retkiinsä ja tarvittaessa muuhun toimintaansa. Me Itse on kehitysvammaisten omaa toimintaa. Lue lisää Mäntsälän  Me Itse -ryhmästä. Linkki avautuu uuteen ikkunaan.