Luja edunvalvoja, pehmeä kanssakulkija Kari T. Korhonen on poissa

Maaliskuun lopussa yhdistystämme kohtasi suuri suru-uutinen - Kari T. Korhonen nukkui yllättäen pois.

Kari yhdessä vaimonsa Railin kanssa oli Tukiyhdistyksemme perustajajäseniä. Vuodesta 1975 lähtien Kari on toiminut kymmeniä vuosia yhdistyksemme puheenjohtajana ja toiminnan ydinhenkilönä. Aivan loppuun asti saimme luottaa Karin ammattitaitoisiin otteisiin myös yhdistyksemme rahastonhoitajana.

Parikymmentä vuotta sitten Karin 50-vuotisjuhlassa hänelle luettiin Tommy Tabermanin runo:
"Tulla lujaksi, pysyä pehmeänä,
siinä haastetta kylliksi yhdelle elämälle".


Kari piti runosta ja sanoi sen sopineen itselleen hyvin. Me kaikki Karin tunteneet tiedämme sen osuneen — Kari oli luja ja valmis menemään läpi harmaan kiven oikean asian puolesta. Samalla hän oli pehmeä, myötätuntoinen, aina heikoimman puolella ja valmis auttamaan kaikin tavoin.

Kari on vaikuttanut kehitysvamma-alalla laajalti myös valtakunnallisesti. Hän on ollut muun muassa Kehitysvammaisten Tukiliiton hallituksen jäsen, ollut perustamassa Kehitysvammaisten Palvelusäätiötä ja toiminut sen hallituksen puheenjohtajana. Uudenmaan alueella toimivan Uudenmaan erityishuoltopiirin (nykyisin Eteva) hallituksen ja yhtymäkokouksen jäsenenä hän on niin ikään toiminut jo 70-luvulta alkaen aina 2000-luvun puolelle asti. Karin osaaminen ja näkemys tulevaisuuden tavoitteista on ollut koko Suomen kehitysvammaisille ja heidän perheilleen hyvin arvokasta.

Karia jäävät kaipaamaan perheen ja suvun lisäksi mittava joukko ystäviä ja Tukiyhdistyksen jäseniä, joille Kari on vuosien mittaan ollut suuri apu ja tuki arjen haasteissa.

Kiitollisuudella Karia muistaen,

Mäntsälän Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry, johtokunta