Allekirjoita kansalaisaloite nyt!

Kansalaisaloite: "Vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettaminen" tarvitsee allekirjoituksiamme NYT!

Kansalaisaloitteen allekirjoittamalla vastustat sitä, että vammaisten henkilöiden koko elämän mittaisia, välttämättömiä palveluja järjestetään hankintalain mukaisesti palvelujen kilpailutuksen kautta. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi asumispalvelut ja päivätoiminta.

Tällaisten palvelujen kilpailutus on vastoin ihmisoikeuksia ja tulee pitkällä tähtäimellä sekä inhimillisesti että kansantaloudellisesti kalliiksi.

Nämä elämälle välttämättömät palvelut tulee rajata hankintalain soveltamisalan ulkopuolelle. Monissa Euroopan Unionin maissa näin on tehty.

Toimi näin

Kansalaisaloitteen allekirjoittaminen on helppoa, siihen on 2 tapaa. Voit valita kumpi on sinulle helpompi tapa.

Äänestä netissä pankkitunnuksia käyttämällä

Äänestä täyttämällä paperilomake

 • Tulosta tämä lomake. Täytä sen tiedot, allekirjoita ja tuo lomake postilaatikkoon (Väinöntie 5, 04600 Mäntsälä) tai postita 12.11. mennessä suoraan osoitteeseen:
  Kehitysvammaisten Tukiliitto
  Kansalaisaloite
  Pinninkatu 51
  33100 Tampere
 • Jos tarvitset valmiiksi tulostetun lomakkeen, pyydä Tiinalta
  p. 050 535 9937 tai
  sähköpostilla tiina.k.roikonen@gmail.com

Kansalaisaloite vammaisten ihmisoikeuksien puolesta

www.eimyytavana.fi

Kansalaisaloite on keino vaikuttaa vammaisten ihmisten oikeuksien toteutumiseen. Perustuslain mahdollistama kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi vain silloin, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa.

Allekirjoituksia voi tehdä 12.12.2017 asti. Mitä nopeammin allekirjoitat sen parempi!

Kerää allekirjoituksia myös lähimmäisiltäsi. Myös kehitysvammainen henkilö voi allekirjoittaa kannatusilmoituksen, jos hän varmasti ymmärtää kansalaisaloitteen sisällön.

Tutustu lisää: Ei myytävänä - kansalaisaloite vammaisten ihmisoikeuksien puolesta